Verkeer

IMG_6467

Cocora vallei met waspalmen

IMG_6423

Willy jeeps als taxi

 

 

‘hoeveel regels zouden er nu in Nederland overtreden zijn?’ We zitten in een Willy Jeep in Salento – een klein dorpje in de Zona Cafeteria in het zuiden van Colombia – Peter en ik zitten samen voorin naast de chauffeur. Ik met mijn benen schuin onder IMG_6429die van Peter gestoken om de versnellingspoken vrij te houden, Peter voorzichtig leunend op het kleine met een soort rubber beklede portiertje. Achter ons zitten acht mensen op zes zitplaatsen in de laadbak. Daarachter staan vier mensen op de treeplank. Op het dak liggen zakken met voer, ze liggen los, dat is makkelijker voor het op- en afladen denk ik. Niemand heeft een veiligheidsriem. De Jeep heeft geen contactslot meer en ook de verlichting heeft een alternatieve schakelaar gekregen. We hebben het nog extremer gezien: soms zitten er ook nog mensen op het dak, op- en tussen de bagage.

 

IMG_6229IMG_6228IMG_6225

DSCN0963 (2)DSCN0976DSCN0681

Koffie plukken

Koffie plukken

IMG_6410

 

 

 

IMG_6420IMG_6499

Koffie                                         Dood Pablo Escobar door Botero

Niet alleen deze als taxi fungerende Jeeps zijn een ongewoon verkeersverschijnsel voor onze Nederlandse ogen, er zijn ook prachtige kleurrijke bussen en pick-ups die als busjes werken. Daaraan hangen mensen ook aan de zijkant als het moet! Paarden en lichte motoren zijn ook in grote getalen aanwezig in het verkeer.

IMG_6325IMG_6352

Capibara                                              Bordjes “kijk uit  voor                                                                                         overstekende tapirs”


IMG_6235

Gambiano indianen op markt in Silvia

Papa, mama en een kindje passen prima met de bagage op één motor. Of je je motorhelm echt op hebt of gewoon boven op je haar is denk ik een kwestie van mode-inzicht. Op de grotere wegen rijden ze soms links, soms rechts, net wat het beste uitkomt.

 

 

DSCN1020DSCN1019

                  Bank in Salento

 

IMG_6483IMG_6487

IMG_6474IMG_6489

                                Weekend “kermis” in Salento

IMG_6493IMG_6491

   Medellin                                                   Pueblito Paisa in Medellin

Met de jeep zijn we op weg naar Cocora, volgens de ingewijden één van de mooiste plekken van Colombia. Na nog wat busreizen naar Cali en Medellín vliegen we terug naar Santa Marta. Wat is het rustig om weer alleen scheepsverkeer om ons heen te hebben!

IMG_6441

Hangbruggetje in de Cocora vallei

7 gedachten over “Verkeer

 1. Peter,gecondoleerd met dit grote verlies en wat een afschuwelijke tijd heb je gehad en nu nog. Vreselijk wat er met jullie en vooral met Durdana is gebeurd. Ongelooflijk dat er in Colombia zo op wordt gereageerd. Ik heb jullie ontmoet in Gambia in 2013 met veel bewondering en respect en nog een tijd jullie blog gevolgd.Kan het gewoon niet geloven dat er op deze manier met mensen om wordt gegaan.
  Heel veel sterkte Peter voor jou en je kinderen. Ik hoop echt dat het allemaal niet heftiger wordt dan dat het nu al is.
  groet Jeannette

 2. Peter,

  Geschokt lazen wij vanmiddag in de online Telegraaf het afschuwelijke bericht over het overlijden Durdana.
  Het is gewoon niet te bevatten! Mocht er iets zijn dat wij kunnen doen om je te helpen, laat dat ons dan weten!
  Wens je heel veel sterkte,
  Liefs,
  Brigitte

 3. Fijn om jullie weer veilig (..) bij je Luie Eendje te weten. Maar ik begrijp dat het Colombiaanse binnenland een enorme indruk op jullie heeft gemaakt. Het was weer een heerlijk verslag om te lezen…

  • Jongens, wat mogen jullie toch veel zien en beleven.Bedankt voor de prachtige plaatjes en het commentaar. Peter’s mail zonet gelezen en we horen wel wanneer jullie naar NL komen.Poot en kusje – Henk/Paatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *