Bonaire

IMG_5540IMG_5542Waar ga je heen? Het is half acht ’s avonds – dus donker – ‘naar het vliegveld’ is ons antwoord. ‘stap in, dit is veel te gevaarlijk, er worden hier ezels doodgereden!’ Peters weerwoord ‘we zijn geen ezels’ maakt geen indruk, we moeten snel instappen bij twee Bonairiaanse heren van Nederlandse komaf. Het is maar drie en een halve kilometer naar het vliegveld, dus we vonden dat we best konden lopen om Miriam – Peters zus – op te halen. We bedanken ze als ze ons afzetten en beloven dat ze een DSCN0316                kop koffie krijgen als we ze zien bij Karel’s, de plek waar de Lazy Duck ligt.
We zijn via Klein Curacao tegen de wind, de golven en de stroming terug naar Bonaire gevaren voor familiebezoek, duiken en snorkelen.P1060026IMG_5513
                           Plaatje schieten                                                                                                Resultaat                                        P1050947

De volgende morgen ontdekt Miriam het aquarium waar we in liggen en moeten we alle vissen die rondom de mooring zwemmen opzoeken op de ‘vissenkaart’.

 

 

 

 

P1060136Met het huurautootje maken we een tocht naar het zuiden rond de zoutpannen, naar het noorden waar we o.a. Rincon, de 2e plaats na Kralendijk bezoeken en gaan we naar Lac Bay, the place to be op zondag met live muziek. En natuurlijk wordt er iedere dag gesnorkeld. Iedere plek heeft weer zijn eigen prachtige vissen en koraalformaties, we kijken onze ogen uit.
P1050911P1050910IMG_5463                             Kralendijk

IMG_5494IMG_5481DSCN0554

 

Als de Ebijmar gearriveerd is met broer John aan boord huren we een pick-up zodat we het Washington-Slagbaaipark kunnen bezoeken en duiken. Miriam ’s favoriete plek is in de achterbak zodat ze alles extra ‘live’ kan meemaken.
IMG_5582Het park is een aanrader, de woeste oostkust is overweldigend met beukende golven die door blowholes heen barsten, leguanen die ons achtervolgen, prachtige ingesloten baaien aan de westkust waar de P1060214golven geen kans hebben en we goed kunnen snorkelen.

 

 

 

 

DSCN0509DSCN0492DSCN0532     Lionfish                          Pijpkoraal

P1060288DSCN0371   Ons geworstel de volgende dag om in de duikpakken en toebehoren te komen zijn een amusant schouwspel voor Miriam en Margo die ons snorkelend een stuk kunnen volgen.
Dan zijn de negen dagen dat Mir bij ons blijft alweer voorbij en wandelen we opnieuw naar het vliegveld, dit maal bij daglicht. ‘Wil je meerijden? Het is nog een heel stuk!’ Ook ditmaal krijgen we een lift aangeboden. Een rolkoffertje loopt ook niet lekker door de P1060129stoffige en stenige berm en het is ruim dertig graden, dus de lift is zeer welkom. Na een dikke knuffel verdwijnt Miriam in de rij en zijn we weer samen. Nou ja, de volgende dag nog een ietwat hobbelig tochtje met de bemanning van de Ebijmar in de twee bijbootjes naar Klein Bonaire en dan is het voor ons tijd om terug te keren naar Curacao waar we een afspraak hebben.
De twee weken op Bonaire voelden echt als vakantie!P1060174

3 gedachten over “Bonaire

  1. Wauw, ook al zulke tropische plaatjes! Ziet er heel relaxt uit! Heel fijn, zo’n aquarium onder de boot. Geniet van Colombia! Liefs, Nienke

  2. Oeff wat lullig allemaal weer! En het ziet er inderdaad heel erg uit als een welverdiende vakantie in een vakantie. Jullie raken ook al aardig ingeburgerd in de Caribean. Veel plezier weer op Curaçao. We zijn benieuwd naar de volgende mooie foto’s! Liefs van Rob en Anja

  3. Zucht….wat lijkt het al lang geleden. En wat een prachtige foto’s en mooi verhaal. Heb ik lekker allemaal LIVE meegemaakt!!
    Op nu naar Columbia? Volgende avontuur tegemoet. Vaya con Dios!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *