Onze Inspiratie

DSCN0187

SNORKELEN !

PICT0047DSCN0183BDSCN0209B        Snorkelen bij de “Tugboat”

Kijk daar eens Durdaan’ we varen met ons bij bootje door één van de ankergebieden in het Spaanse Water en Peter wijst naar een zwarte 2-master. ‘het lijkt de Baerne wel’. En ja hoor, als we dichter bij komen zien we de letters ‘Baerne’ staan.
Twintig jaar geleden zeilden we met drie gezinnen – Fred & Arja + kids en Anja en Rob met Benjamin op drie gehuurde boten – langs de Turkse kust en ontmoetten we deze boot met haar bemanning.

Pieter & Peter

Pieter & Peter

                

De gesprekken met Inge en Pieter hebben ons geïnspireerd om ook de boel te verkopen en de trossen los te gooien. En nu zien we onze inspiratie weer terug!
Bijna drie weken later varen we weer langs en zien we ze aan boord. ‘Je weet zeker niet meer wie we zijn?’ maar na de woorden ‘Turkije, twintig jaar geleden’ komen de herinneringen weer boven en al gauw liggen ook de foto’s voor onze neus. Roderik en Reint zijn toen een dag met hen meegezeild, natuurlijk hartstikke leuk om op zo’n grote boot met zoveel zeilen te varen.
Ze vertellen dat de geplande vijf jaar uitgelopen zijn tot ruim twee decennia en inmiddels zijn ze ingezetenen van Curacao geworden.
Het wordt helemaal gezellig op het Spaanse Water als ook de Ebijmar en de Biba aankomen. Gezamenlijke uitstapjes en gezamenlijk klussen vullen onze dagen.
IMG_5341IMG_5375

 

IMG_5380IMG_5414IMG_5419                  IMG_5436We worden door Budget Marine (Roeland en Brigitte) uitgenodigd om de jaarlijkse Sail-Challenge van dichtbij mee te maken. Op een soort rondvaartboot volgen we de verschillende ‘legs’ van de wedstrijd, eten we gezellig een lunch in Fuikbaai met de zeilers, zijn we getuige van een spectaculaire start vanaf het anker – waarbij de hele bemanning bij 33 graden Celsius onderdeks is tot het startsein – en zijn we terug op het Spaanse Water bij de finish. Superleuk om soms bijna bovenop de schepen te zitten en alles vanaf het water te volgen.
DSCN0110Green Turtle Playa Piskado

                      Duiken bij Playa Piskado

 

Na alle fun moet de boot nog op de kant om het lek in het hydraulisch systeem van het roer te repareren. Dat valt tegen, de cilinder – die pas 2 ½ jaar oud is – is doorgerot en kan niet gerepareerd worden. Ed en Margo zijn met Peter meegevaren en steken op de werf meteen de handen uit de mouwen. Ze zijn twee fantastische hulpen die weten wat ze doen!

"Hiken"met Timo

“Hiken”met Timo

Met nieuwe kranen, matrassen, een werkende autopilot, een gekeurd vlot, gesmeerde lieren en batterijen en een gipsy in bestelling zijn we klaar voor vertrek naar Bonaire waar Miriam ons komt bezoeken.DSCN0217B

 

 

Een gedachte over “Onze Inspiratie

  1. Heeee, dat is leuk zeg! De Baerne!! Breng ze de groeten maar over als jullie ze nog spreken! Mooi dat alles weer gerepareerd is. Kunnen jullie er weer tegenaan! Groeten van ons! Hier ook blauw water, zon, wind e.d.!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *