Oma en Peep 55 jaar

IMG_5271IMG_5203‘Wat een weelde.’ Terugkijkend op de hele week (12 dagen met mama en papa) is dat wat ik zie.
Welke zeiler krijgt al zijn/haar kinderen + aanhang+ broer, zus, neefjes nichtjes EN papa en mama op bezoek?????
Wij wel. Woensdag halen we mijn ouders op. Naar Papagayo Beach, een geweldig hotel.
IMG_5191IMG_5194We bezoeken Willemstad en maken IMG_5207een rondrit over het eiland. Zaterdag zijn we druk met voor bereiden voor het gezelschap dat onderweg is, auto’s halen, inkopen enz.
Dan zijn ze er!! Barbecuen, zwemmen en chillen in de twee zwembaden van het prachtige huis op Jan Sofat dat we gehuurd hebben. Ook zondag genieten we rond het zwembad. Je kunt het huis bekijken op Lifestyle Villa
Maandag is de dag dat Peep een grote vis gaat vangen……. en er komt vis en lekker ook. Ze vangen Barracuda’s en Tonijn. De helft brengen ze mee, de andere helft is voor de bemanning. De rest gaat naar Willemstad en daarna naar een strand. Snorkelen op Curacao is net alsof je IMG_5223in een aquarium rondkijkt, zoveel verschillende vissen, koraal en af en toe een schildpad, prachtig!
Dinsdag maken Sandra en Tyrza hun maiden dive. Allebei helemaal blij komen ze weer aan land. De Putkers maken ook een paar mooie duiken met Maarten van Atlantis Diving en anderen genieten van een dagje zonnen en snorkelen.
’s Avonds rond het zwembad wordt er gezongen en ……
IMG_5240DSCN0111B    DSCN0122DSCN0129    Het waait al weken echt hard hier. Maar een dappere groep waagt zich aan Stand Up Paddeling ofwel SUP.
Ik ga mee en vind het leuk maar ook spannend, soms moeten we open water oversteken met golven.
Iedereen overleeft het maar niet allemaal met een droog pak. Uit mijn ooghoek zie ik dat de Lazy Duck nog op haar plaats ligt. We hebben haar achtergelaten met groot vertrouwen in haar anker, maar toch…..
Roderik, Florian, Nienke, Renée en Valentijn hebben ’s avonds en verrassing in petto voor Oma en Peep, ze hebben een powerpoint met liedjes gemaakt ter gelegenheid van hun 55 jarig huwelijk. Ook Peter wordt toegezongen voor zijn 60e verjaardag.
DSCN0148bVrijdag gaat iedereen met de Jonalisa (Catamaran) naar Klein Curacao (het kleine sterretje in de vlag). Door de golven van soms vier meter en dertig knopen wind komt iedereen drijfnat – en soms een beetje groen – aan. Het maakt niet uit, we hebben een leuke dag: met lekker op het strand liggen en snorkelen vermaken we ons prima. De meesten komen terug als kreeften. De terugweg is lang niet zo’n avontuur als de heenweg, met de wind mee is veel comfortabeler.DSCN0142 DSCN0137DSCN0146DSCN0151Complimenten aan de bemanning!
Zaterdag moeten we de hele dag huilen, weg uit dat prachtige huis, weg van je vrije dagen, weg van je zusje/broertje/mama/papa/neefje enz enz. Maar niemand kan ons deze ervaring afnemen.
IMG_5257IMG_5254   IMG_5270IMG_5295IMG_5193           Tot maandag blijven mama en papa op het eiland. Ze slapen twee nachten in Avila Beach hotel, nog een prachtig hotel in Willemstad EN aan het strand. We bezoeken een natuurpark en spelen natuurlijk een paar spelletjes kaart. Dan is het tijd voor afscheid……….
Ik heb genoten en ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat het een fantastische week geweest is waarin iedereen zijn beste beentje heeft voorgezet!IMG_5261B

 

Een gedachte over “Oma en Peep 55 jaar

  1. Lieve alle twee, wat een prachtige reportage en wat een lieve woorden een onvergetelijke week is het voor ons geweest !!!!!
    Heel, heel hartelijk dank, mama/papa Netty/Henk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *