St. Lucia en afscheid nemen

 

Rodney Bay, St. Lucia

Rodney Bay, St. Lucia

IMG_4845

De Pitons, St. Lucia

Begin mei komt de hele familie de Bruijn naar Curacao. Onze planning moet daar op afgestemd worden. St. Lucia is daarom het laatste eiland voor we naar het zuid-westen oversteken.
Onze eerste ligplaats is in Soufriere. We moeten aan een mooring liggen omdat er nergens geankerd mag worden. Als we door de straatjes wandelen valt ons op dat er meer                                 IMG_4855IMG_4854IMG_4850

Soufriere

Soufriere

IMG_4873

bedelaars zijn dan op de andere eilanden. De oude Franse geveltjes maken het een pittoresk plaatsje. We maken een wandeling naar de zwavelbronnen in de oude vulkaan en pleisteren op een terras met prachtig uitzicht tussen de voor St. Lucia karakteristieke ‘Pitons’ door. Ook bezoeken we de botanische tuin op een oude plantage.
IMG_4883

Kolibri in botanische tuin

Kolibri in botanische tuin

 

 

 

 

Marigot Bay

Marigot Bay

Daarna verkassen we naar Marigot Bay. Het is een prachtige kleine komvormige baai die helaas helemaal bezet is door megajachten en moorings. Wij ankeren langs de smalle ingang, naast Hans met de Kulkuri. Er zijn hier heel veel charter boten en de ankerpogingen leveren soms een interessant schouwspel op.
Rodney Bay is de meest noordelijke baai en daar liggen we eerst een paar dagen bij een schiereiland waar we goed kunnen snorkelen en daarna voor het strand. Er zijn luxe supermarkten waar we likkebaardend door lopen en goed kunnen inkopen voor de oversteek naar de ABC eilanden.
IMG_5071IMG_5059

              Uitzicht vanaf Pigeon Island                                   Fort

Na een laatste avond met Hans (snik) verlaten we de baai en zien de Bandos met Kiki en Dik nog net langs komen (zeilen natuurlijk). Ook hier weer zwaaien en roepen, het echte afscheid hebben we op Bequia al ‘gevierd’.
IMG_5100IMG_5102

                                  Vangst onderweg : Barracuda en Booby

Zout op Bonaire

Zout op Bonaire

In drieënhalve dag zijn we op Bonaire. We komen eind van de middag aan en kunnen lekker rustig slapen aan een mooring. De overtocht hebben we constant windkracht 5-6 gehad en soms hoge golven als de waterdiepte terugliep. We konden ruime wind en voor de wind varen, prima dus. De oversteek naar Curacao is nog ruim 30 mijl, een paar uurtjes varen. Ook hier weer hoge golven, er staat veel wind en het eiland biedt nauwelijks bescherming. Het Spaanse Water is voorlopig onze ligplaats. Inklaren kost nogal tijd omdat de verschillende instanties op verschillende plaatsen zitten. Tot onze verrassing komen we Sjors en Mieke van de Southern Cross tegen bij de douane. We ontmoetten elkaar in Suriname en namen in Grenada afscheid. Ze liggen ook op het Spaanse Water! De wereld is groot, maar soms ook klein.

Winkeltje in Rodney Bay

Winkeltje in Rodney Bay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *