Drie pareltjes: Tobago Cays, Bequia en St. Vincent

Zicht van de Tobago Cays op Petit Martinique en Union Island

Zicht van de Tobago Cays op Petit Martinique en Union Island

IMG_4714‘Morning, morning, how are you?’ Ik kijk om me heen maar zie niet waar de stem vandaan komt. ‘How’s the captain?’ Dan verschijnt er een surfplank met een gat er in en met één van de rasta boatboys die IMG_4712hier in Wallilabou Bay met van alles willen helpen.
We liggen op de plaats waar de film Pirates of the Caribbean opgenomen is. Het decor is er –gedeeltelijk- nog. Het is een prachtige

 

 

 

IMG_4798IMG_4748IMG_4794

rustige baai met een paar huisjes op het strand. Je kunt er aan een mooring liggen maar wij liggen op ons eigen anker met een lijn naar de wal omdat het heel steil afloopt en we dus niet rond willen draaien.
IMG_4824IMG_4815IMG_4754

Doopplechtigheid op het strand                      Duik in waterval

We blijven een paar dagen tot na het weekend om uit te klaren. Dat kan goed in Chateaubelair, een baai 5 mijl noordelijker. Met het busje gaan we naar Kingstown, de hoofdstad van St. Vincent waar we twee (!) Kathedralen en de botanische tuin bekijken. Gids Anthony vertelt ons weer

IMG_4727IMG_4731IMG_4760B

Anthony                             Black Pearl                    Een keel opzetten

allerlei nieuwe dingen over de inheemse planten. Het plaatsje zelf is zeer levendig met fruit en groente verkopers overal langs de straten.
IMG_4324De week hiervoor waren we in Bequia waar Kiki en Dik van de Bandos deelnamen aan de regatta. Ondanks twee keer als eerste finishen werden ze tweede in het klassement, hartstikke spannend om naar te kijken! Bequia is een prachtig klein eiland. De regatta is één van de hoogtepunten van het jaar en er komen eerste paasdag hordes IMG_4633mensen van St. Vincent op alle activiteiten af. We maken een paar wandelingen naar de Atlantische kant van het eiland om o.a. een turtle sanctuary te bekijken.
IMG_4617IMG_4615

Voor anker bij de Tobago Cays

Voor anker, achter het koraalrif bij de Tobago Cays

IMG_4502Vóór Bequia lagen we vier dagen op de Tobago Cays. Onvoorstelbaar mooi blauwgroen water, schildpadden om de boot heen en een mooi koraalrif om te snorkelen. We lagen vlak bij een klein eilandje omdat we graag wat uit de drukte wilden liggen. Verderop lagen wel vijftig schepen aan moorings en dat verstoorde het paradijselijke gevoel te veel. Ook daar waren boatboys. Ze wilden wel brood komen leveren, een stokbrood voor vijf euro! Dan maar crackers eten……… na een dag hadden ze door dat er bij ons weinig te verdienen was en zijn ze niet meer langs gekomen.
Maar we hebben van de Cays genoten!

IMG_4509IMG_4698

2 gedachten over “Drie pareltjes: Tobago Cays, Bequia en St. Vincent

  1. Hoi Peter en Durdana,
    Welkom op Bon Bini. Ga leren golfen op Santa Barbara! Kun je later ook eens met ons meespelen! En ga genieten op Mambo Beach met een snorkel zie je daar al echt veel. Groet Martin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *