Weg van Grenada

Tyrrell Bay Carriacou

Tyrrell Bay op Carriacou

DSC01001B‘Sweet Grenada, this is home’ dat zingen Tammy en Sabrina van FLOM (For the Love Of Music). Ze staan op een vlot in Tyrell Bay op Carriacou. We zijn weer eens een keer met onze neus in de boter gevallen: zondag om drie uur komen we aan na een tocht van 38 mijl waarvan we maar drie uur gezeild hebben omdat er weinig wind en ook nog pal op de neus was. Om vier uur begint het dinghy concert en knopen we ons bijbootje aan het podium/bar- vlot vast samen met een stuk of twintig andere dinghy’s. Ze geven een geweldige voorstelling weg (je kunt ze vinden op you-tube) en wij verzuchten gelukzalig tegen elkaar: ’nou weet ik weer waarom we dit doen!’

IMG_4293IMG_4299IMG_4292                              Jubileum van de Tivoli Drummers

Seven Sisters watervallen

Seven Sisters watervallen in Grand Etang Park

DSC00984

Met Kiki,Dik,Albert,Hans en Peter Lambie eten bij D Joint

De laatste weken op Grenada zijn gevuld geweest met wachten op de onderdelen, boodschappen doen, hardlopen (Peter) en zwemmen (ik) en gezelligheid met de andere Nederlandse boten. Op het hoogtepunt lagen er 11 (!) Nederlandse schepen. Een mooie tegenhanger voor de Amerikaans-Canadese zeilersgemeenschap die elkaar al jaaaaren kennen en een heel sociaal programma op poten gezet hebben variërend van Yoga tot geldinzamelingsacties voor een kankerfonds.

Slapen in het busje

Slapen in het busje

We hadden inmiddels alles zo vaak gehoord op het radionetje om half acht ’s morgens dat we er een spelletje van maakten om te voorspellen wat er gezegd zou worden: Eagles Wings: ‘Wednesday Wednesday Wednesday, Grenada train dominoes’. Humido: ‘Tai Chi under the Almond Tree’ na de melding van de bootnaam probeerden we de mededeling voor te zijn.

Wrak met in de verte Petit Martinique

Wrak met in de verte Petit Martinique

IMG_4392

Spiny Lobster

 

 

 

 

 

 

Op Carriacou, in het kristal heldere water,maken we het hele onderwaterschip schoon. Na drie maanden en veel stilliggen is er al flink wat aangroei. Eén vis heeft onze boot tot zijn jachtgebied verklaard en volgt onze verrichtingen onderwater van nabij. Of hij Peters vingers en mijn teen niet kan onderscheiden van aangroei of dat hij ons probeert weg te jagen weten we niet, maar hij bijt wel! Lokale vissers komen langs en we kopen een flinke Spiny Lobster.We zijn na een paar dagen uitgekeken en we zeilen door naar

 

IMG_4365IMG_4366

Lunkey van Ocean View  Bar & Restaurant

Lunkey van Ocean View Bar & Restaurant

Union Island. De sfeer op dit eilandje is heel relaxed. Clifton Bay is een kleurrijk dorpje met vriendelijke mensen. Inklaren doen we op het lokale vliegveldje op 5 minuten lopen.Het waait nogal hard en hierna willen we de Tobago Keys bezoeken. Daarvoor willen we iets rustiger weer hebben zodat we er goed kunnen ankeren en snorkelen.

Clifton Bay Union Island

Clifton Bay op Union Island

5 gedachten over “Weg van Grenada

 1. Wat wil je nog meer?
  Bounty stranden.
  Ankerplaatsen om van te dromen in deze prachtige baaien.
  Lieve meisjes die heupwiegend de Lambada dansen voor je.
  In je handen een pinacolada of een seks- on- the- beach drankje.
  Ik ga mijn ogen dicht doen en er van dromen. Geniet er van!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *