Feest

Anse Figuier Martinique

Het eerste feestelijke dat we aan Martinique ervaren is dat Peter gewoon weer ‘vrij’ rondloopt.

Geologisch museum met Mont Pelée

Gevangenis van enige overlevende.

 

 

We gebruiken de vrijheid om het hele eiland over te crossen: naar het Noorden waar St. Pierre ongeveer honderd jaar geleden door een Pyroclastische golf van de vulkaan Mont Pelée weggevaagd werd. Het dorpje leeft nu van deze historie en we bekijken o.a. het museum van aardwetenschappen met een indrukwekkende film over de ramp waarbij 28000 mensen omkwamen.

 

 

 

Ook naar het afgelegen Grand-Rivière is het een prachtige tocht door het regenwoud met een stop in de Gorge du Falaise en langs de ruige kust.

De smalle Gorge du Falaise

 

 

 

 

 

 

 

La Mauny

We bezoeken ook La Mauny, een rum-destilleerderij en een bananenmuseum waar in de tuin wel tweehonderd verschillende soorten bananen gekweekt worden.

 

 

Martinique is Frans grondgebied en dat merk je aan de Franse etenswaren in de winkels. Als we ’s middags uitgebreid gegeten hebben bouwen we ons eigen feestje met een glas cider en met stokbrood en Franse kaas op de kamer als avondeten.

Onze Polo met zijn broertje (nummerbord!)

 

 

 

 

 

 

 

Zondag barst het Carnaval echt los. De optocht in Fort de France, de hoofdstad is prachtig. Er zijn drumbands van allerlei verschillende buurtschappen en soms worden ze gesponsord door bijvoorbeeld een telecom maatschappij.

 

 

 

 

 

 

 

 

Er zijn geen steelbands, maar allemaal slaginstrumenten gebaseerd op de oer-Afrikaanse drums. De dansgroepen zijn groot en hebben fantastische kostuums. Ook zijn er individuele deelnemers, meest in travestie. Er zijn verschillende traditionele themas: duivels(rood en zwart), fake weddings (wit en zwart) zien we veel. Praalwagens zoals in Nederland zien we niet, wel een paar wagens met dj’s en dansers en versierde auto’s met veel vrolijke jongelui er bovenop.

Bananenplantage

 

 

Maandag gaan we naar de optocht van de plaatsen in het zuiden. Hier zien we weer veel dansers en bands en ook een heleboel Carnival Queens. Die dag is extra feestelijk want het is Peter’s 60e verjaardag. We vieren het met een diner met Lobster in een restaurant direct aan zee, heel romantisch!

 

 

 

 

 

 

 

 

                      Fort de France

 

 

Prickly Bay, Grenada met de Lazy Duck

 

Dan is het eindelijk tijd voor onze vlucht terug naar Grenada. Met een tussenstop op Barbados zijn we in ruim drie uur terug op de haven. Daar zit Kiki op ons te wachten om ons een ritje in haar bij bootje terug naar de Lazy Duck te geven. Feestelijk om weer in ons eigen ‘huisje’ te zijn!

Baai van Le Marin, Martinique

 

 

Een gedachte over “Feest

  1. Ik kwam jullie artikel over de reis naar IJsland tegen. Wij willen daar deze zomer naar toe. Jullie kaarten van IJsland zijn niet toevallig nog in Nederland ter overname of om te lenen?
    Door het hele blog gescand. GEWELDIG! Gaan jullie door naar Patagonie??
    Fair winds, margo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *