Pas op de plaats

typisch Grenadiaans huis

Dertig december kwamen we op Grenada aan en we liggen er nog steeds. Grote boosdoener is een pakketje dat uit de US naar ons opgestuurd zou worden. Het zou op 23 december op Trinidad zijn. Na een reis via Trinidad – de US – Frankrijk – Nederland – is het terug gestuurd naar de verkoper. Daarna is er een hoop gedoe geweest over wie er wat verkeerd heeft gedaan. Het lijkt er op dat het nu weer naar ons onderweg is en we hopen dat het de eerste week van februari aankomt. Het bevat onderdelen voor de autopilot, als we die weer kunnen gebruiken zou dat wel heel makkelijk zijn.

13 uur layover in New York dus de stad in

Ook zijn we in januari ruim twee weken naar Nederland geweest voor de begrafenis van Jan, de echtgenoot van zus Miriam. Het was fijn dat we er konden zijn dankzij de reisverzekering die onze tickets betaald heeft.

Wij zijn niet de enigen die ‘pas op de plaats’ maken. Grenada is een echt zeilers- eiland. Op dit moment liggen we in Prickly Bay, en met ons zeker 70 andere schepen.

's nachts hijsen we het nieuwe bij bootje op

Veel mensen zijn hier echt kind aan huis. ’s Morgens om half 8 is er op de marifoon een zeilers netje waarin onderwerpen als ‘wie vertrekt er vandaag’, ‘new arrivals’, ‘transportation’, ‘parts and services’ en ‘social events’ besproken worden.  Informatief en een gelegenheid om wat van de ‘couleur locale’ te proeven.

 

 

Iedere vrijdag is er live muziek hier in de ‘club’. Eerst een enthousiaste kleine pan band – steeldrums – en daarna een coverband met een goede zanger. Er komen veel zeilers maar ook lokale mensen. We zijn er de hele avond geweest met Liesbeth en Hans van de Kulkuri. Lekker klaverjassen, eten en mensen kijken.

Vandaag start de Grenada regatta – een reeks zeilwedstrijden – en de finish zal recht voor onze neus zijn. Ook daar zijn weer allerlei festiviteiten in de club aan verbonden.

van alles doet mee

Marcel kennen we uit Suriname,racet ook mee

 

 

 

 

 

 

Verder bestaan de dagen uit lezen – we hebben boeken geruild met de Kulkuri – om de boot zwemmen en kokkels van de huid halen – na nog geen twee maanden is er al aangroei op de nieuwe anti-fouling – wandelen en boodschappen doen – na een ritje in onze nieuwe bijboot! – en de gebruikelijke huishoudelijke dingen.

De Carenage in de hoofdstad St.George

Peter heeft de tijd gebruikt om de administratie klaar te maken voor de belastingaangifte, niet leuk maar wel noodzakelijk.

Nu maar hopen dat het pakketje echt komt en we verder naar het noorden kunnen langs meer mooie Caraibische eilanden!

uitzicht over de oostkust

Een gedachte over “Pas op de plaats

 1. Hallo Peter,
  Alles Gute, viel Glück und Gesundheit zu Deinem 60. Geburtstag wünschen Dir Deine Feunde aus Losenstein. Wenn ich das richtig interpretiere, dann hast Du ja nochmal richtig Glück gehabt. Diese Nachricht hat uns regelrecht schockiert.
  Aber mit Krankenschwester Durdana an Deiner Seite wirst Du sicher bald wieder gesund. Liebe Grüße und auf ein baldiges Wiedersehen in voller Frische!
  Margrit & Leopold

  Ein kleines Gedicht von uns:
  Wenig Arbeit, recht viel Geld,
  große Reisen in die Welt.
  Jeden Tag gesund sich fühlern,
  sechs Richtige im Lotto spielen.
  Ab und zu ein Gläschen Wein,
  dann wirst Du immer glücklich sein!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *