Valentijns blog: Trinidad en Grenada

Queens College Port of Spain

Na 28 uur reizen doe ik het met paps en mams de eerste dag rustig aan, we doen wat boodschappen, gaan zwemmen in het zwembad en relaxen een beetje op de boot.           s ’Avonds vroeg naar bed om alle gemiste slaap in te halen en op te laden voor de avonturen die komen gaan.De volgende dag willen we wat van het mooie Caribische eiland zien dus we gaan als eerste naar de hoofdstad “Port of Spain”. We zien de big 7, allemaal huizen in verschillende koloniale stijlen en bezoeken het nationale museum. Ze hebben alles over de olie winning, de geschiedenis, de natuur, de kunst en de bekende Trinidadianen. We eten wat bij een Chinese Deli (die zijn er heel veel op Trinidad) en lopen nog wat rond door het centrum.                                                                                                                                                          Eén van de dingen die je gezien moet hebben op Trinidad zijn de Rode Ibissen. We gaan dan ook op een toer door de mangroven aan het eind van de middag. Als eerste wijst de kapitein een leguaan aan die in de boom zit. Als we verder varen en onder de takken door varen wordt de boot ineens in zijn achteruit gezet. De kapitein wijst en daar zit een grote slang in de boom. Je vaart er zo dicht onderdoor dat je hem van zijn tak zou kunnen stoten. Het is indrukwekkend.Wanneer we weer open water bereikt hebben legt de kapitein de boot met een touw aan een paar takken vast. We blijven er een tijdje liggen. Je ziet een zwerm met witte vogels over het water razen, in de bosjes landen en ze verdwijnen de bosjes in. Even later zie je rode ibissen voorbij vliegen. Het begint met een aantal maar er komen er steeds meer. Het is alsof je een rode wolk voorbij ziet vliegen. De groene bosjes aan het begin zijn verandert in een kerstboom met rode versieringen wanneer we weg varen.Kerstdag gaan we lekker het strand op om nog even te zwemmen en snorkelen. Op de weg erheen komen we langs de “Bamboo Cathedral”. Dit zijn enorme grote bamboe planten die over de weg heen groeien. Zodra we de auto uitstappen om te gaan wandelen hoor ik al een aapje. We lopen nog geen 50 meter of we zien hem zitten in de boom.

                          de Tar Pitch, een asfaltmeer op Trindad

Vervolgens breekt kerst aan. Ik mag kiezen wat we gaan doen op 1e kerstdag dus mijn antwoord is snel: “Barbecueën!” Want wie wil nou niet kunnen zeggen dat hij/zij op eerste kerstdag met 30 graden aan het zwembad aan het barbecueën was. We hebben een hele gezellige avond met Ed, Margo en Martin.We willen nog graag wat Pan bands zien spelen op de steel drums. We worden getipt dat de start van het carnaval seizoen       in Trinidad op zondag plaatsvindt met een festival met bands. We gaan erheen en zijn aan de vroege kant. Maar wanneer ze beginnen te spelen is het super leuk. Als je een idee wil hebben van wat voor muziek het is moet je even zoeken naar “Pan Elders” of “Fusion Steel”.

Maandag eind van de middag vertrekken we om op een mooi tijdstip op Grenada aan te komen. We moeten aan de wind varen en het wordt niet heel leuk zeilen. Gelukkig is het maar 16 uur dus het valt allemaal wel mee. Na een uurtje of 3 heb ik een beetje last van zeeziekte. Ik neem een pilletje en ga slapen. Als ik de volgende dag wakker wordt verwacht ik dat we er al zijn. Ik klim mijn bed uit en ga in de kuip zitten bij papa. De zon schijnt fel en we blijken nog wel een eindje te moeten. Ik neem het sturen voor even over en vaar lekker door. Aan het eind van de middag, een stuk later dan gepland komen we aan en ankeren we in een baai.Het is Oudejaarsdag en er moet een plan gemaakt worden. We spreken af met Ed en Margo om naar hun toe te varen en daar te ankeren en bij de plaatselijke bar daar te gaan vieren. Rond een uurtje of 9 ’s avonds gaan we naar de bar. We komen eerst wat mensen tegen die papa en mama al ergens anders ontmoet hebben en drinken daar een biertje mee in de bar beneden. Vervolgens gaan we naar de bar boven die van een “Manchester United hooligan” is. We drinken wat biertjes, dansen gezellig op de muziek van de DJ en we krijgen verhalen te horen van de eigenaar over zijn leven, hoe hij op Grenada beland is, zijn liefde voor Man U en zijn familie. Om 12 uur krijgen we een glas champagne en proberen een glimp van vuurwerk op te vangen. Het enige wat we zien zijn wat flitsen aan de andere kant van de berg. Als de kroeg sluit komen we nog een Yachtie tegen die net onderweg is naar een rum barretje dat nog geen minuut lopen is dus we besluiten daar nog wat te gaan drinken. Het is een pittoresk hutje langs de weg waar men met zijn allen wat rum aan het nuttigen is. We krijgen een heerlijke rum punch ingeschonken en blijven daar nog tot in de late uurtjes.

 

Wanneer papa en mama de stad in gaan en ik achter blijf op de boot komen ze een meneer tegen die ons het eiland wil laten zien. Hij rijdt ons de volgende dag het hele eiland over. Hij brengt ons naar de Sulfer Spring,

 

 

 

 

laat ons de plantages zien en alle mooie uitzichten. Hij vertelt over de nootmuskaat, bananen, cacao en alle planten die we zien. Ook vertelt hij over zijn ervaringen met de orkaan die in 2004 over het eiland trok en 90% van alle gebouwen verwoestte. Iedereen die je erover spreekt heeft er wel wat over te vertellen en het klinkt allemaal heftig en onaangenaam. Wanneer we zeggen dat hij ons in St. George mag afzetten rijdt hij door en zet ons weer bij de haven af (communicatie foutje denken we). We geven hem wat stroopwafels en danken hem voor al het moois wat hij ons heeft laten zien.Helaas moet ik de 4e het vliegtuig pakken. Ik heb genoten en de Caribbean is zeker een plek die ik nog een keer wil bezoeken. Aardige mensen, prachtige plekken en heerlijk weer!

Een gedachte over “Valentijns blog: Trinidad en Grenada

  1. Ha Valentijn, wat kun jij leuk en boeiend schrijven. Met die fotootjes erbij kunnen we jullie belevenissen, feestjes, uitstapjes en excursies volgen alsof we erbij waren. Heb je ook een eigen bloc van je belevenissen in Utrecht?
    Ondanks de verdrietige aanleiding vonden we het erg leuk jou, je ouders en je broers weer eens te ontmoeten.
    Wie weet tot mails.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *