Soms zit het mee, soms zit het tegen

Castara Bay Tobago

‘Nice bowling sir!’ galmt de stem van Sindbad – onze buurman op de ‘hard’ in Trinidad – over het ‘cricketveld’. Hij klinkt net als Jeremy Clarckson, een donkere zeer Engelse stem. Peter en ik zitten in verschillende teams, dus er gaat vanavond in ieder geval één winnaar terug naar de boot.Iedereen heeft zijn eigen drankjes en eten bij zich, na de wedstrijd is er een pot-luck barbecue.

Uit het water in Chaquaramas, Trinidad

Een beetje ontspanning tussen al het verven en rondstruinen om de nodige boot-zaken te bemachtigen is heerlijk.Dat ‘bemachtigen’ is nogal frustrerend. Als we aankomen met een zak geld om het bij-bootje dat we uitgezocht hebben te kopen blijkt er plotseling geen één meer beschikbaar. Een dag later worden we gebeld dat er toch één is…….

Grijs van het stof

 

Allerlei kleine dingen blijken niet verkrijgbaar, dus er wordt nog snel e.e.a. besteld en naar Valentijn gestuurd die naar ons toe komt voor de feestdagen.De buiskap wordt opnieuw gestikt en er wordt een zonnescherm bij gemaakt. De drukknopen voor het nieuwe scherm moeten ter plekke worden bevestigd en door regenbuien, een glijpartij en een Kerstdiner duurt het vijf dagen voor het echt klaar is.

Op een wiebelplank om te poetsen

Van een medezeiler konden we voordelig anti-fouling kopen en het oude bij bootje ruilen we voor een handvol trinidollars, allemaal meevallers.

Helaas is er geen ligplaats beschikbaar bij Peak’s waar we op de kant liggen. Op de fiets gaan we langs de naburige jachthavens. De eerste twee zijn ook vol maar de derde wil ons gelukkig wel hebben. Ik voelde me al als Maria; geen plaats in de herberg.Gelukkig is de gezondheidszorg beter georganiseerd dan de watersportwinkel. Peter bezoekt het ziekenhuis en de cardioloog omdat hij hartritmestoornissen heeft en dat is allemaal prima voor elkaar. Hij voelt zich met medicijnen al gauw een stuk beter.

aan de monitor

Het is fijn om na een week kamperen op de kant alles weer normaal te kunnen gebruiken. Nu nog goed schoonmaken en opruimen zodat we klaar zijn als Valentijn komt.

 

 

 

P.S. inmiddels is het 28 december. Op 23 december is een pakket met onderdelen voor de Autopilot uit de U.S.A. in Port of Spain gearriveerd, hoera! Maar op 24 december is het in Parijs en daar lijkt het nog steeds te zijn. Soms zit het mee, soms ………..

Store Bay Tobago