Onze wegen scheiden zich

Aankomst op Tobago

We wisten al lang dat het zou gebeuren, maar toen het zover was bleek ik het niet zo leuk te vinden om alleen naar Nederland te gaan. Dat kwam vooral doordat ik Peter in Suriname achterliet met het gedoe met de Duitse buren (zie vorige blog) en door zijn plan om solo naar Tobago te zeilen.

Pontje afrijden Surinamerivier

Ik zag allerlei potentiele ongelukken variërend van een aanvaring met een vrachtschip tot het kwijtraken van allerlei zaken.De laatste twee weken die hij in Domburg gelegen heeft zijn gevuld geweest met het organiseren van een havenbarbecue, de met het vrachtschip aangekomen wasmachine op de boot krijgen en inbouwen, veel onderhoudsklusjes en nog wat

Joden Savanne Suriname

excursies rondom Paramaribo.Inmiddels heb ik in Nederland genoten van onze kinderen met aanhang en vrienden, met veel plezier cursus gegeven en veel ‘boot’schappen doen waarvoor ik bijna heel Nederland door heb gecrost.Een bezoek aan de ouders in Oostenrijk zat ook nog in het programma en na bijna vier weken stapte ik in het vliegtuig terug naar Paramaribo om een dag later via een tussenstop op Trinidad

               

Wandeling door het regenwoud van Tobago   

naar Tobago te reizen.Tijdens zijn oversteek heeft Peter braaf e-mails gestuurd om te vertellen hoe het allemaal verliep. Iedere twintig minuten om je heen kijken, dag en nacht, vraagt een ander soort ritme dan met zijn tweeën varen.

Onze buren

Ondanks het zeer onbestendige weer met veel squalls (buien met veel regen en wind, soms kon hij geen vijftig meter ver zien, zo hard regende het) is alles goed verlopen. Wel heeft de tocht een dag langer dan gepland geduurd, in totaal 94 uur. Hij heeft af en toe liggen dobberen omdat er geen wind was en de in Suriname gerepareerde autopilot het toch

Man O' War Bay

niet bleek te doen, dus op de motor varen was geen optie.En nu liggen we te schommelen in de Man of War Bay bij Charlotteville met vlak achter ons rotsjes die bewoond worden door een kudde Pelikanen. Tijdens tochten met de huurauto hebben we mooie ankerbaaien gezien, we zullen nog wel wat tijd op dit eiland doorbrengen voor we naar Trinidad afreizen waar ‘groot onderhoud’ op het programma staat.

Englishman Bay

2 gedachten over “Onze wegen scheiden zich

  1. Maar goed dat jullie elkaar weer terug hebben kunnen daar aan de andere kant van de aard-bol, we zien elkaar weer in mei, de tickets zijn geboekt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *