Vier Canarische Eilanden

 

 Wat op 14 december een relaxt begin van de vakantie van Florian en Renée had moeten is veranderd in een spannende reis. Een storm houdt ONS op Lanzarote en ZIJ komen op Gran Canaria aan. De eilanden zijn vrij hoog, en je kunt meestal een volgend eiland wel zien, maar met het openbaar vervoer van de één naar de ander blijkt buiten het hoogseizoen  zeer tijdrovend.

Mirador ontworpen door Manrique

Na een nachtje in een pension kunnen ze met de veerboot naar Fuerteventura dat tussen onze beide eilanden in ligt. Op de Spaanse site van de maatschappij staat ‘transit’ aangegeven tussen de aankomsthaven in het zuiden van Fuerteventura en het vervolgtraject vanaf de noordpunt van het eiland. ‘gaat dat wel?’ vragen Floor en Renée bij aankoop van de ticket, maar daar kan de verkoopdame niet echt antwoord op geven.

Uiteindelijk blijkt halverwege de busrit dat ze het niet gaan halen voor de vertrektijd van de ferry van Olsen waar ze de kaartjes voor hebben. Dat wordt dus een taxirit en een extra kaartje voor de ferry van de concurrerende maatschappij die een half uur later gaat.

Ik ben blij dat we ze kunnen omarmen en we voelen ons een beetje schuldig over de stressreis, maar dat maken we goed met een borrel en tapas.

Mirador

De hoogtepunten van Lanzarote bezoeken we graag  nog een keer 😉 en we wandelen ook door de 9 km lange lavabuis die we nog niet gezien hebben. Na een paar dagen is de wind richting Tenerife gunstig en maken we de oversteek.

Dolfijnen aaien

Het wordt heerlijk rustig zeilen en zelfs wat motoren om nog met licht aan te komen in Santa Cruz. De binnenstad is vlak bij de haven en dus struinen we daar een dag te voet rond.

Met een auto verkennen we o.a. El Teide, de 3700 meter hoge vulkaan die het hart van het eiland vormt en nu bedekt is met sneeuw en het noorden van het eiland.

wandeling in het noorden

wandeling door de lava velden

Na een dag of 4 besluiten we de oversteek naar Gran Canaria te maken. Het is lekker zonnig, maar helaas bijna geen wind, dus er wordt voornamelijk gemotord wat de dolfijnen wel leuk vinden.

Florian en Renée willen graag duiken en golfsurfen, dus dat wordt georganiseerd. Het surfen laten wij aan ons voorbijgaan, maar met het duiken doen we mee. En als het daarna ook nog een paar graden warmer wordt, wordt er overdag en ’s nachts gezwommen!

surfdude

surfgirl

Barbecueën als kerstdiner, palmbomen met kerstverlichting, een drankje op een coctailbar- terras, en dat allemaal begeleid door kerstliedjes. Heel anders!!!!

kerstdiner

De weken waarin Kerst en Oud en Nieuw vallen zijn hoogseizoen, dat merken we, want een auto huren is eerst niet mogelijk en als we Florian en Renée op 30 December naar het vliegveld brengen wel mogelijk maar 3x zo duur als eerder! Toch moeten we een auto hebben, want in de voorbereidingen voor ons volgende traject moeten we ook zorgen voor volle propaan/butaan flessen en dat mag niet met een taxi of bus.

coctails

Oud en Nieuw in de Sailors Bar aan de haven met de Engelse buren, een groep Zweden, een Deen en een Duits stel is heel gezellig. De bar zorgt voor champoepel, een hapje en 12 druiven rond 12 uur. (de traditie in Spanje is dat je op de 12 slagen van de klok steeds één druif eet)

De volgende dag zijn natuurlijk alle winkels dicht, dus rijden we het binnenland in. Prachtige vergezichten en indrukwekkende rotsformaties mogen we bewonderen. Het zuiden is heel toeristisch en eigenlijk helemaal niet leuk, na een drankje op een Duits (!) terras gaan we dus gauw terug naar de boot.

Dan volgen dagen van inkopen, wegstouwen, controles en kleine reparaties, fietsjes ver weg bergen, zelfstuurinstallatie op de boot, toch nog maar allerlei anti-kakkerlakken en ontsmettingsspul kopen, netten ophangen / maken voor groente en fruit, laatste was, weerberichten kijken, bankzaken enz. regelen en de blog schrijven.

windpilot monteren

Nu op naar Senegal, een dag of 7 varen. We lezen de e-mail die via PI3045@sailmail.com binnenkomt (alleen tekst!) maar zullen pas in Dakar weer internet op kunnen als we een wifi verbinding kunnen vinden. Helaas bleek de satelliet telefoon niet te werken toen we hem eindelijk wilden gebruiken, dus Florian had hele zware handbagage….maar heeft wel VIER Canarische Eilanden gezien.

4 gedachten over “Vier Canarische Eilanden

  1. Wat een avonturen! En kerst op de canarische eilanden lijkt mee heel anders als hier in Nederland. Wij gaan in het najaar, hopen op nog een lekker zonnetje!

  2. Jeetje, het was niet zo’n leuk begin voor Floor & Renée.. Maar wèl een extra avontuur om over te vertellen. En in zo’n korte tijd 4 kanaries…En surfend aan of duikend naar je kerstdiner is toch wel heel bijzonder, lijkt mij.
    Inmiddels heb ik begrepen dat jullie veilig zijn aangekomen in Senegal; toch altijd spannend, zo’n lange overtocht. ‘k Had graag jullie groente en fruit willen zien bengelen in de netjes, maar verheug me ook op de foto’s van jullie nieuwe avontuur in Senegal ! Bon séjour !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *